Het symposium ter ere van ons 25-jarig jubileum op 2 oktober in Fort Voordorp werd goed bezocht! BFT bestuursvoorzitter Chris Breedveld opende de middag waarop directeur mr. Yolanda De Groot het verleden, heden en de missie voor de toekomst van de organisatie toelichtte. Tevens onthulde zij ons nieuwe logo.

Gedragswetenschapper dr. Tessa Coffeng sprak in haar lezing over onder andere objectiviteit, blinde vlekken bij oordeelsvorming en impact maken als toezichthouder. Tijdens het forum voerden panelleden prof. mr. Birgit Snijder-Kuipers, prof. dr. mr. Marcel Pheijffer en dr. Stefan Buijsman een stevige discussie over toezicht op gedrag en cultuur en de effectiviteit van zware sancties om nalevingsgedrag te bevorderen.

Het duo Walter Breukers & Jaap Godrie sloten de bijeenkomst af met een artistiek intermezzo waarin zij in- en uitzoomden op alle vormen van toezicht die de mens gedurende zijn leven ondervindt. De middag werd geleid door dagvoorzitter Renze Klamer die de deelnemers met scherpe vragen en humor meenam langs de diverse onderdelen. Hieronder een fotoverslag.